In coronatijd beginnen bij Jeugdbescherming: hoe is dat?

Maak je eindelijk de overstap naar Jeugdbescherming; volg je je inwerktraject ineens vanaf je computer thuis. Het overkwam Chaja Smook. Ze vertelt hoe het was om tussen twee lockdowns in te starten met haar nieuwe baan als gezinsmanager.

Achttien jaar geleden overwoog Chaja Smook een carrière binnen de jeugdbescherming. Toch koos ze uiteindelijk voor een baan in het onderwijs. De docente MBO Pedagogiek leidde met plezier honderden professionals-in-spe op voor het werk in de kinderopvang en de jeugdzorg. Tot het opnieuw begon te kriebelen. Ze volgde op eigen initiatief de benodigde nascholing en werd uitgenodigd om te komen solliciteren. Chaja: “Afgelopen augustus, precies tussen twee lockdowns in, ben ik begonnen.”

Extra coaching

Een van de redenen waarom Chaja bewust voor Jeugdbescherming koos, was het gestructureerde opleidings- en inwerktraject. Vanwege corona volgde ze dit bijna volledig vanuit huis. Chaja: “Dit ging op zich prima. Wat ik wel miste, was het contact met andere startende gezinsmanagers. Gelukkig krijg ik extra coaching van de senior gezinsmanager en heb ik geleerd om, ondanks dat iedereen druk is, op tijd de hulp in te roepen van anderen. Het helpt dat ik in een fijn team zit, waarin mensen heel zorgzaam en oplettend naar elkaar toe zijn. Er wordt hard gewerkt om mensen in hun kracht te zetten.”

Grappen in de groepsapp

Hoewel Chaja goed werd opgevangen door haar collega’s, voelde ze zich niet meteen onderdeel van het team. Chaja: “Dit lag toch vooral aan het thuiswerken. Uiteindelijk heeft de teamgewoonte om samen de dag te starten, geholpen. Al duurde het even voordat ik het eerste grapje in de groepsapp durfde te maken. Als je elkaar niet dagelijks op de werkvloer ziet, heb je lang geen duidelijk beeld bij mensen. Hetzelfde had ik met mijn gezinnen, daarom ben ik toch zo veel mogelijk op huisbezoek gegaan. Wanneer je een gezin alleen online spreekt, mis je een belangrijk stuk lichaamstaal. Tegelijkertijd bood digitaal afspreken soms juist nieuwe mogelijkheden. Zo kreeg ik twee gescheiden ouders die eerder weigerden om samen in één ruimte te zitten, online wel ‘om tafel’. Dat vind ik dan weer winst.”

“Er wordt hier hard gewerkt om mensen in hun kracht te zetten.”

Het voordeel van grijze haren

Terugkijkend op de hectiek van haar eerste maanden als gezinsmanager, voelt Chaja nu meer rust. “Andere gezinsmanagers herkennen dit gevoel. Het staat los van corona, denk ik. Het komt vooral door de ontzettende verscheidenheid van het werk. Je praat met gezinnen, schrijft gezinsplannen, overlegt en moet ondertussen over een brede kennis beschikken om de juiste stappen te zetten. Voor mijzelf ben ik blij dat ik wat ouder ben en veel heb gezien en gehoord. En een paar grijze haren hebben, is soms best handig. Zo accepteerden mijn gezinnen mij, hoewel ik nieuw was, meteen. Maar dat kan ook aan mijn instelling liggen, ik laat anderen makkelijk toe. Dit werk is zo persoonlijk, je komt heel dicht bij mensen. Dan mogen ze ook wel iets van mij weten, vind ik.”

Verhelderend moment

De dynamiek in het werk is soms pittig, maar vormt voor Chaja ook de grootste aantrekkingskracht. “Ik vind het leuk om de telefoon op te nemen, zonder te weten wat er gaat komen. En dat er steeds weer iets te leren valt, zoals goed doorvragen in gesprekken met gezinnen. Het dubbele is: ik leer graag, maar vind het tegelijkertijd vreselijk om iets nog niet helemaal te beheersen. Verhelderend was daarom het moment dat ik tijdens een overleg een vraag stelde waarop ervaren collega’s net zo min meteen het antwoord hadden. Toen begreep ik: in dit vak raak je nooit uitgeleerd.”


Foto:
Chaja Smook, gezinsmanager